sunnuntai 9. kesäkuuta 2024

Mikä Mustat Ballerinat?



Ajattelin, että olisi sopiva hetki kirjoitella pieni esittely, että kuka täällä kirjoittelee. Olen vuosien varrella ripotellut joitakin satunnaisia tietoja itsestäni tänne, mutta varsinaista esittelypostausta en ole tainnut koskaan tehdä.

Olen kirjoittanut Mustat Ballerinat -blogia vuodesta 2012, tosin jossakin vaiheessa siivosin vanhimmat tekstit pois. Blogini alkuperäisenä ideana oli kirjoitella tyyli-/lifestyleblogia, josta teema on vuosien varrella rajautunut enemmän vastuullisen kuluttamisen, rahankäytön ja säästämisen teemoihin. Alunperin olen pyörinyt blogien maailmassa muutamalla aiemmalla blogilla ehkä vuodesta 2008 asti.

Mustat Ballerinat valikoitui blogini nimeksi, sillä ajattelin sen kuvastavan ajatonta, rentoa, mutta kivan näköistä tyyliä. Välillä olen miettinyt blogin nimen muuttamista, kun olen ehkä enemmän tennarityttö (vai -täti?) nykyään, mutta toistaiseksi olen antanut nimen olla.

Olen iältäni 30 ja 40 väliltä, ehkä sen voi mainita, että tuo 40 on lähestymässä muutaman vuoden päästä. Olen tällä hetkellä opintovapaalla asiantuntijatyöstä. Voisi sanoa, että olen ehkä joutunut etsimään omaa paikkaani ja alaani työelämästä ehkä tavallista enemmän, mutta tuntuu, että nyt olen oikeilla jäljillä.

Olen tosiaan kiinnostunut vastuulliseen kuluttamiseen ja ekologiseen elämäntapaan liittyvistä teemoista ja oma ajatteluni näiden parissa on kehittynyt melko pitkän ajan kuluessa. Kiinnostuin ”ekoilusta” isommin joskus vuosien 2009-2010 paikkeilla, mutta voisi sanoa, että olen aina ollut aika tiedostava tai sitten vain nuuka ostamisen kanssa. Niin kauan, kun olen itse vastannut omista vaatehankinnoistani, olen ostanut ison osan vaatteistani kirppareilta tai muuten käytettynä. Nykyään tämä ei olisi niin merkittävä juttu, mutta 20 vuotta sitten pienemmällä paikkakunnalla kirpparit olivat vielä jokseenkin pienen porukan harrastus.

Mitäs muuta? Tykkään näperrellä kaikenlaista ja viime aikoina tätä intoa olen käyttänyt erityisesti vaatteiden korjaamiseen. Lisäksi tykkään liikkua luonnossa ja harrastaa liikuntaa muutenkin monessa muodossa.