sunnuntai 10. maaliskuuta 2019

Kasvispyttipannu Yosa Kaurapalasta


Tuntuu jotenkin koomiselta kirjoittaa blogiin mitään ruokaohjetta, sillä en ole kummoinen kokki. Puolisoni hoitaa meillä lähes aina ruuanlaittohommat ja itselläni on lähestulkoon keittiönkäyttökielto.

Ajattelin kuitenkin jakaa heti tuoreeltaan äsken kokkailemani pyttipannu-tyyppisen ohjeen. Tämä oli mielestäni oikein kelvollinen "mitä kaapeista löytyy"-/hävikkiruokaohje. Meillä syödään tosi vähän perunaa, oikeastaan itse tehdyt lohkoperunat taitaa olla ainoa perunaruoka, mitä syömme kotona säännöllisesti. Tämänkin ruuan perunat olivat jääneet aiemmasta lohkoperunaerästä jääkaappiin ja nyt näihin oli ehtinyt tulla jo pienet idut*, jolloin eivät käy enää meillä kuorineen valmistettaviin lohkoperunoihin.

Ruuan "sisältönä" (joku voisi kutsua myös proteiininlähteeksi) oli ensimmäistä kertaa kokeilussa Yosan Kaurapala. En voi käyttää soijasta valmistettuja tuotteita ja maitokin sopii hieman huonosti, joten olen vuosia ollut vailla juustomaisia asioita ruuanvalmistukseen. Vegaanivaihtoehtojen yleistyttyä valikoimaa alkaa olla jo tälläkin saralla ja erityisesti kiinnostuin tästä kaurapohjaisesta valmisteesta, jota pakkauksen mukaan voi käyttää (juuston tapaan) lähes mihin vain, esim. sellaisenaan tai paistettuna.

Ainekset: perunaa, sipulia, Yosa Kaurapala, kirsikkatomaatteja, oliiviöljyä, suolaa ja pippuria.

Tässä ruuassa tosiaan ei ole edes mitään varsinaista ohjetta, vaan tämä valmistui fiiliksen mukaan. Perunat kuoritaan ja pilkotaan sopiviksi suupaloiksi sekä keitetään pehmeiksi (en ottanut tarkkaa aikaa, mutta olisiko tässä mennyt höyrykattilassa 10-15 minuuttia). Kuullotetaan pannulla pari pilkottua sipulia oliiviöljyssä, lisätään pannulle kuutioitu kaurapala ja hetken kuluttua keitetyt perunat. Paistetaan hetki, kunnes näissä on sopiva paistopinta. Lisätään lopuksi vielä puolitetut kirsikkatomaatit mukaan. Maustetaan ainakin suolalla ja pippurilla. Sitten on valmista! Laitoin lautaselle kylkeen vielä ketsuppia ja chilimajoneesia. Ilman majoneesia ruoka sopii vegaanille.

* Lienee joku muukin joskus googlettanut tai ainakin miettinyt, että voiko itäneitä perunoita. Ruokaviraston sivuilta löysin tiedon, että jos idut ovat alle 5 mm ja peruna on muuten kovan ja hyväntuntuinen, voi sen kuorittuna käyttää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti