sunnuntai 17. tammikuuta 2021

Treenivaatteiden ostaminen käytettynä



Näin ostolakon alkumetreillä tuntuu hieman huvittavalta kirjoitella siitä, mitä olen ostanut. Tämä postaus on kuitenkin jäänyt luonnoksiin viime vuodelta ja toivon, että teksti voi olla jollekin hyödyllinen, joten julkaisen tämän tässä välissä.

Lähes niin kauan kuin olen itse vastannut omista vaateostoksistani, olen hankkinut ison osan vaatteistani kirppareilta tai muuten käytettynä. Joskus lukioaikoina kirppareiden kiertelystä tulikin säännöllinen tapa. Silloin reilut 15 vuotta sitten kirpparit eivät olleet samalla tavalla trendikkäitä kuin nykyään, mikä toisaalta mahdollisti monet edulliset löydöt.

Jostakin syystä olen kokenut jotenkin hankalaksi hankkia treenivaatteita käytettynä, vaikkei tähän olekaan mitään erityistä syytä. Hyväkuntoisia käytettyjä treenivaatteita on ainakin joskus aiemmin ollut vähemmän saatavilla ja ehkä treenivaatteiden hankkimista käytettynä on pitänyt jotenkin epämiellyttävänä ainakin jollakin tasolla.



Jokin aika sitten tuli ajankohtaiseksi päivittää omaa treenivaatevalikoimaa. Viime aikoina on riittänyt hyvin liikuntaintoa, sen sijaan puhtaiden treenivaatteiden riittäminen viikon kaikkiin treenikertoihin on ollut kortilla.

Olen viime vuosina tykästynyt erityisesti Niken vaatteisiin treenatessa, mutta en haluaisi ostaa Niken vaatteita uutena. Kuten en osta juuri mitään muitakaan vaatteita uutena. Niken vaatteissa olen melko lailla tiettyä kokoa, joten lähdin luottavaisin mielin tutkimaan, miten Niken treenivaatteita löytyisi käytettynä.

Korona-aikana kirpparit eivät ole houkuttaneet entiseen malliin, mutta käytettyjä vaatteita löytyy hyvin netistäkin. Yksi oma suosikkini on emmy.fi, josta lähden ensimmäisenä etsimään, jos minulla on jokin vaate mielessä. Treenivaatteita näyttää löytyvän hyvin myös esimerkiksi Torista.

Tällä kertaa etsin siis Niken treenivaatteita omassa koossani ja ostoskoriin päätyi kahdet treenitrikoot ja kaksi yläosaa. Nämä kaikki ovat hyvin löytäneet paikkansa omasta vaatekaapistani ja tulleet käyttöön. Vaatteiden materiaaleja on välillä hieman hankala tulkita nettikaupoilla ja ainakin toiset trikoot olivatkin hieman erilaista materiaalia, kuin olin kuvitellut kuvien perusteella. Tämä ei ole kuitenkaan haitannut käytössä.


Millaisilla vaatteilla sinä treenaat?

2 kommenttia:

  1. Hei, minusta tuntuisi arveluttavalta ostaa treenivaatteita käytettynä. Lähinnä sen takia, että jos joku toinen on niissä jo kovasti hikoillut. Joihinkin vaatteisiin hien haju pinttyy, ja vaikka vaate olisi juuri pesty ja sen laittaa päälle, niin jo hetken päästä vanha hien haju tulee ilmoille. Näin olen ainakin omiem treenipaitojeni osalta huomannut, enkä niitä kellekään eteenpäin antaisi. Mutta toivottavasti sun ostamat treenivaatteet olivat olleet todella vähällä ja kevyellä käytöllä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Itselläni on tosiaan ainakin käynyt tuuri ja käytettynä hankitut treenivaatteet ovat olleet hyväkuntoisia ja käyttökelpoisia. Ainakin nettikirppareilla tulee vastaan paljon sen oloista treenivaatetta, että ovatkohan olleet alkuperäisen omistajan virheostoksia ja näin ollen edes montaa kertaa käytössä. Luotan myös kanssaihmisten pelisilmään siinä, että ne haisevat ja kestohikiset treenivaatteet laitetaan roskikseen tms. eikä enää yritetäkään myydä käyttöön. :)

      Poista