sunnuntai 10. tammikuuta 2021

Mitä vaatteita ostin vuonna 2020?Viime postauksessa julistauduin vuoden mittaiseen ostolakkoon. Tämä käynnistyvä ostolakkovuoteni on saanut kivasti kiinnostusta ja kannustusta niin täällä blogin kommenteissa kuin Instagramin puolellakin.

Ajattelin, että tässä kohtaa voi olla hyvä taustoittaa niitä lähtökohtia, joista lähden ostolakkoani toteuttamaan. Asetin viime vuodelle teemaksi maltillisen kuluttamisen. Silloin tavoitteena ei ollut vielä varsinainen ostolakko, mutta kuitenkin harkitsin ostosten tarpeellisuutta jo viime vuonna.

Mitä siis ostin vuonna 2020?

Varsinaisia vaatteita ostin 3 kpl:
1. Noukin musta poolopaita (käytettynä)
2. Marimekon sinivihreät vajaamittaiset housut (uutena).
3. Uhanan collegepaita (uutena, kuvassa).

Lisäksi jonkin verran on tullut hankittua treenivaatteita, jotka miellän enemmän harrastuskuluiksi. Maaliskuussa alkaneen etätyöelämän tuoman lisääntyneen vapaa-ajan käytin lisäämällä (koti)treenejä, jonka myötä huomasin, että tarvin enemmän kunnollisia treenivaatteita. Tilasin käytettynä 2 treenitrikoot ja 2 toppia. Sain myös siskoltani yhdet treenitrikoot, 3 urheilupaitaa ja 3 urheilurintsikat. Viime vuonna aloitin myös säännöllisen juoksemisen muutaman vuoden tauon jälkeen, jolloin ostin uudet juoksukengät. Talvilenkkeilyä varten ostin myös nastalenkkarit.

Joulupukilta sain yöpaidan ja 2 paria sukkia. Sain vuoden aikana myös äitini tekemän neulemekon (myöhästynyt joululahja).

Täältä voit lukea, mitä vaatteita ostin vuonna 2019. Blogista löytyy myös vuoden 2018 raportti vaateostoksista.

Nyt kun olen seurannut vaateostoksiani jo 3 vuoden ajan, niin mielestäni kiinnostava huomio on, että en ole tällä välillä ostanut lainkaan alusvaatteita. Vuonna 2019 ostin muutamat sukkahousut ja välillä olen saanut sukkia joululahjaksi. Tämä kiinnostaa erityisesti siksi, että eräässä jossakin vaiheessa blogeissa pyörineessä ostolakkoversiossa, jossa tarkoitus oli ostaa kaikki vaatteet kirppareilta, erikseen mainittiin, että sukat ja alusvaatteet voi ostaa edelleen uutena. Ja itse en ole ostanut vielä 3 vuoden aikana ollenkaan alusvaatteita. Jos joku nyt jää tätä miettimään, niin käytän ihan normaalisti sukkia ja alusvaatteita. Niitä on ehkä hieman reilusti verrattuna minimalistisempiin vaatekaappeihin, mutta ei kuitenkaan mitenkään sadoittain. Sukkien ja alushousujen käyttöaikaa olen jatkanut myös korjaamalla alkavat reijät.

Tämä vuosi tosiaan menee ostolakossa, mutta katsotaan, mihin suuntaan vaateostotottumukset sen jälkeen kehittyvät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti