sunnuntai 11. huhtikuuta 2021

DIY: vanhasta trikoovaatteesta säilytyskori

Samalla kun uuden tavaran ostaminen on vähentynyt, olen innostunut korjailemaan pikkuvikaisia vaatteita ym. sekä keksimään uutta käyttöä tavaroille, joita sellaisenaan ei voi korjata. Erityisesti huonokuntoiset vaatteet ja muut tekstiilit ovat yksi murheenkryyni siinä, mitä niille pitäisi tehdä. Jos jollekin vielä on epäselvää, niin jollakin tapaa rikkinäiset vaatteet eivät kuulu kirpparille tai vaatekeräyksiin. Jos aihe kiinnostaa tarkemmin, niin tämä mainio Outi Les Pyyn kirjoitus kaavioineen avaa hyvin asiaa.

Yritän itse siis korjata vaatteet mahdollisuuksien mukaan ja korjauskelvottomille pyrin keksimään uusiokäyttöä. Esimerkiksi vanhoja pyyheliinoja olen leikannut siivousräteiksi. 

Trikoovaatteista (saattaa toimia myös muulla kankaalla, en ole vielä kokeillut) voi myös leikata kudetta, joka sopii virkattavaksi. Tämä "matonkuteen" leikkaus tuntuu itselleni ainakin nostalgiselta, sillä jo edesmennyt mummini oli innokas kutomaan mattoja ja vanhat lakanat jne. leikattiin kuteeksi.

Ensimmäinen tällainen kierrätysvirkkaukseni on kuvassa näkyvä säilytyskori, joka on tehty vanhasta yöpaidasta. Vaatteesta siis leikataan noin 1-2 cm levyistä yhtenäistä suikaletta, jota voidaan sen jälkeen virkata paksulla koukulla. Teen virkkaustyöt yleensä aika fiilispohjaisesti ilman tarkkaa ohjetta, mutta esimerkiksi tämä virkatun korin ohje voisi sopia myös tähän. 


Onko muita korjaamisesta ja uusiokäytöstä innostuneita? Voit kommentoida tekstiä myös Instagramin puolella. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti