perjantai 7. toukokuuta 2021

Huhtikuun yhteenveto - mitä kuuluu ostolakolle?


Näin ne kuukaudet vierivät eteenpäin ja kesää kohti mennään. On siis aika julkaista huhtikuun kuukausikatsaus ja ostolakkokuulumiset.

Ruokakaupan, asumiskulujen, apteekin ja muiden pakollisten laskujen lisäksi huhtikuussa käytin rahaa:

  • online-treeneihin 19,90 euroa
  • paikallislehden digitilaukseen 44,70 euroa
  • renkaanvaihtoon 48,00 euroa
Hyvä kuukausi siis taas kerran! Joku varmaan pitäisi tuota renkaanvaihtoa turhana kuluna, mutta itse olen kokenut renkaanvaihdon ja rengashotellin sellaisena palveluna, josta maksan ihan mielelläni. 

Kaikkiaan hyvä fiilis tämän ostolakon kanssa. Sen sijaan, että miettisin, mitä pitäisi ostaa seuraavaksi, ovat ajatukset olleet siinä, mistä tavaroista voisin hankkiutua eroon. Olen kaivanut ylähyllyltä käyttöön taas keväisempiä vaatteita ja samalla tehnyt alustavaa silmäilyä, että mitä voisi olla lähdössä kirpparille tai muuten kiertoon.

Olen aiemmin tehnyt kuluseurantaa pistokokeena yksittäisinä kuukausina, mutta tänä vuonna tarkoitus on tehdä kuluseuranta koko vuodelta. Tämä yhdistyy samalla tähän toiseen blogissakin esiityvään tavoitteeseen ostolakosta/hankintojen minimoinnista. Nyt näiden ensimmäisten neljän kuukauden jälkeen koen ainakin itse, että nämä kuukausikatsaukset itsessään eivät ole kovin mielekkäitä. Pääsääntö kun on, että en osta juuri mitään, niin eipä tästä ostamattomuudesta itsessään kovin paljoa tarinaa riitä blogiin. En siis välttämättä julkaise jatkossa kuukausikatsauksia ainakaan joka kuukausi, vaan ehkä jonkinlaisena yhteenvetona pidemmältä aikaväliltä. Sen sijaan yleinen pohdinta kuluttamisesta, rahankäytöstä, minimalismiin pyrkimisestä jne. teemoista tulee jatkumaan. :)

Mitä ajatuksia teksti herätti? Kommentoida voi myös Instagramin puolella


Muita kirjoituksiani samoista aiheista:

Kohti ostolakkovuotta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti