keskiviikko 29. kesäkuuta 2022

Vielä juhannuksesta

Koin vuosia jokseenkin ristiriitaisia fiiliksiä siitä, että vietetään yleensä kaikenlaiset vaput, juhannukset ja uudetvuodet puolison kanssa kahdestaan kotona. Vielä opiskeluaikoina ja vähän sen jälkeenkin meillä oli kaveriporukka, jonka kanssa monesti tällaisia päiviä vietettiin. Vuosien varrella elämäntilanteet ovat muuttuneet ja kutsuja tällaisiin tilaisuuksiin ei ole oikein kuulunut (asutaan nykyään eri paikkakunnalla ja sen verran pienessä asunnossa, ettei täällä pysty isoa joukkoa kestitsemään, joten tämän vuoksi en halua ottaa vastuuta, että olisi voinut kutsua/järjestää itse).

Pitkään tuntui siis tavallaan huonommalta vastata juhannus- tms. suunnitelmista kysyvälle, että ei ole ihmeempiä suunnitelmia tai ollaan vaan kotona. Kaikilla muilla vaikutti aina olevan jotakin kiinnostavaa ohjelmaa tiedossa!

Nyt viimeistään viimeiset pari vuotta korona-ajan myötä kehittivät omaa näkemystä siihen suuntaan, että on ihan ok viettää aikaa kahdestaan ilman laajojen ystäväpiirien kokoontumisia. Muutenkin tässä viime vuosina on tullut kehitettyä omia tapoja viettää juhannuksia ja muita "teemapäiviä". Useimmiten vietetään aikaa ihan kotona, välillä lähdetään eväsretkelle tai mökille. Silloin kun ollaan kotona, tehdään ehkä jotakin uutta tai vähän erikoisempaa ruokaa tavallisen arkiruuan sijaan.

Tänä vuonna juhannus sujui siis kahdestaan kotona. Juhannuksen ajalle oli varattuna muun muassa herkkuruokia. Perinteisiin juhannusruokiin kuuluu meillä erityisesti uudet perunat, jotka eivät tarvitsekaan mitään kovin kummoista lisuketta (ehkä voita ja yksinkertaista sivusalaattia. Lisäksi avattiin grillikausi paistamalla lohivartaita (testattiin Avokadoa&sitruunaa -blogin resepti).

Oli oikein rauhallinen ja rentouttava juhannus ilman sen kummempaa stressiä. Näin on hyvä.Kuvituskuva joltakin kesäretkeltä muutaman vuoden takaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti