lauantai 22. lokakuuta 2022

Mustat Ballerinat -blogi täytti tässä 10 vuotta!

Heippa taas pitkästä aikaa! 

Tässä hieman blogitaukoa pidellessä meni samalla ohi blogin 10-vuotissynttärit. Tosiaan syyskuun alussa tuli kuluneeksi 10 vuotta siitä, kun aloitin tämän blogin. Toisaalla olin kyllä blogannut jo tätä ennenkin. Välillä olen tehnyt blogiin ns. peruskorjausta ja piilottanut näkyviltä joitakin vanhoja tekstejä. Nyt jo piilotetussa 1.9.2012 julkaistussa postauksessa esittelin blogin näin:

"Blogin aloittamisessa on mielestäni vaikeinta blogin nimen valitseminen. Monet kivalta kuulostavat ja omalta tuntuvat nimet ovat useimmiten jo käytössä. Nyt sitten keksin, että Mustat ballerinat on se, mikä saattaisi sopia blogilleni nimeksi. 

Mustat ballerinat kuvaavat tyyliäni melko hyvin: kivannäköistä ja samalla mukavantuntuista. Omistamani mustat ballerinat ovat samalla hyvä esimerkki tavoistani, sillä samoilla ballerinoilla on kipitetty viimeiset 4 kesää. Tänä kesänä tosin jouduin hankkimaan jo rinnalle toiset mustat ballerinat edustuskengiksi. Niin, yleensä minulla ei ole tapana ostaa uutta, jos minulla on jo jotakin samassa tarkoituksessa toimivaa ennestään.

Ballerinat viittaavat kenkiin ja pukeutumiseen ja tyyliin laajemminkin. Näiden lisäksi aion blogissani kirjoitella ainakin hyvästä ruuasta, liikunnasta, sisustuksesta sekä kaikesta sekalaisesta, mitä arkeeni kuuluu. Tervetuloa mukaan!"

Blogin painotus on vuosien varrella hieman vaihdellut sen hetkisten kiinnoksen kohteiden mukaan, mutta mielestäni pääajatus on kuitenkin pysynyt jokseenkin samana etenkin näiden kulutustottumusten osalta. Alkuperäisen kevyemmän "lifestylen" ohella viime vuosina blogi on mielestäni painottunut entistä enemmän tuonne kulutus- ja talousteemojen suuntaan.

Välillä olen miettinyt blogin nimen vaihtamista, kun tämä ei sinänsä (enää) ole varsinaisesti tyyliblogi. Myös ballerinojen sijaan olen ajautunut käyttämään enemmän tennareita, vaikka kuvanmukaiset parit mustia ballerinoja löytyy edelleen kaapista.

Toisinaan tulee mietittyä, että mitä tänne blogiin oikeastaan kirjoittaisi ja lukeeko näitä edes kukaan. Toisaalta jonnekin on mukava kirjoitella omia ajatuksia, enkä oikein ole kokenut jotakin Instagramia tai Facebookia sopivaksi välineeksi näille omille teksteilleni.

Olisi kiva kuulla jotakin sinusta, joka luet tätä postausta! Oletko pitkäänkin roikkunut blogin matkassa vai juuri löytänyt tänne ensimmäistä kertaa? Mitkä blogin "teemoista" erityisesti kiinnostavat?


2 kommenttia:

 1. Heippa! Löysin blogisi pariin tänä keväänä. Itseäni kiinnostaa lukea ihmisten ajatuksia ostamisen vähentämisestä ja talouden hallinnasta ja usein tällaiset pohdinnat on mukavampi lukea blogiteksteinä,. En usko, että tällaiset muutokset tapahtuvat kovin nopeasti ja ne ovat ainakin omalla kohdallani vaatineet pitkiä prosessointiaikoja, hudeilta välttymättä. Instagram ja facebook ovat somekanavina niin paljon nopeatempoisempia, ettei tämäntyylinen sisältö sovi sinne mielestäni yhtä hyvin, kuin blogiin.

  Vaikka ostamisasiat ovat itseäni eniten kiinnostavia aiheita, ajattelen että on bloggaajan vapaus valita mistä hän kirjoittaa ja sillä tavalla sisältö pysyy aidon tuntuisena: kun voi kirjoittaa mistä huvittaa, eikä siitä mistä kokee että pitäisi.

  Kiitos blogista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Kiva kuulla, että koet mielekkääksi lukea näistä teemoista nimenomaan blogin kautta somen sijaan. Tämä on myös kiinnostavaa kuulla, että näiden ostamisen vähentämiseen ja talouden hallintaan liittyvien juttujen perässä tullaan blogiin. Itse olen näitä juttuja melko pitkään pohtinut ja jo jonkin aikaa näistä kirjoitellutkin. Välillä tuntuu, että onko omalta kohdalta kaikki jo sanottu näistä, mutta nyt taas on joitakin näkökulmia hautumassa, joihin ehkä palaan blogitekstien kera lähiaikoina. :)

   Poista