perjantai 1. helmikuuta 2019

Paljonko käytin rahaa vaatteisiin vuonna 2018?Pidin viime vuonna kirjaa ostamistani vaatteista ja niihin käytetyistä rahasummista. Tämän vaatekirjanpitoni puolivuotiskatsaus löytyy täältä.

Kuinkas sitten kävikään loppuvuoden osalta?

Tässä on siis kaikki vaatteet, jotka ostin vuoden 2018 aikana:
 1. Pitsitoppi Calvin Klein (Käytettynä/kirpparilta) 8,00
 2. Laskettelusukat (Uusi/urheiluliike Rukalla) 34,90
 3. Mekko Marimekko (Käytettynä/Emmy) 34,93
 4. Mekko Marimekko (Käytettynä/Emmy) 44,90
 5. Mekko Marimekko (Käytettynä/Emmy) 54,90
 6. Jakku Tiger of Sweden (Käytettynä/Emmy) 36,90
 7. "Siistimpi" toppi H&M (Käytettynä/paikallinen itsepalvelukirppis) 2,50
 8. Talvitakki Fjällräven (Uusi!/Partioaitta) 349,10 (osa maksettu lahjakortilla, tämä jäi itselleni maksettavaa) 
 9. Välikausi-/sadetakki Didrikssons ("Käytettynä", laput kiinni/Huuto.net) 72,00
 10. Villakangastakki R-collection (Käytettynä/Tori) 38,00
 11. Ulkoiluhousut Haglöfs (Käytettynä/työkaverilta) 20,00
 12. Trikoomekko Vietto (Käytettynä/Rekki) 44,76

Olen siis ostanut 12 vaatetta ja maksanut näistä 740,89 euroa.

Lisäksi vaatteiden huoltoa varten olen hankkinut Gore-Tex-paikan (8,91).

Lisäksi sain seuraavat vaatteet:
 • äitini ompeli minulle yhden mekon
 • sain siskoni vanhat pyjamahousut
 • lapaset työpaikan löytötavaroista
 • asustehuivi joululahjaksi
 • sormikkaat joululahjaksi
 • 3 paria merinovillaisia nilkkasukkia joululahjaksiMitä mieltä olen tästä määrästä ja rahasummasta?

Arvelen, että keskivertokuluttajaan nähden olen käyttänyt rahaa hieman vähemmän ja ostosmääräkin saattaa olla pienempi. Itselleni etenkin tämä hankittujen vaatteiden määrä tuli kuitenkin hieman yllätyksenä! En tosiaan asettanut mitään tavoitteita tai rajoitteita, mutta olisin kuvitellut, että ostaisin vuodessa 5-10 vaatetta. Ei tämä toki paljoa siitä mennyt yli.

Syksypuoli meni siis melko lailla takkivalikoiman uusiksi laittamisessa. Takit ovatkin jo useamman vuoden olleet hieman murheenkryyni, kun en ollut saanut uusia hankituksi ja entiset takit olivat jo parhaat päivänsä nähneitä. Fjällrävenin talvitakki kuvaa myös ostokäyttäytymistäni siinä mielessä, että kun joku tarpeellinen ja mieluisa juttu osuu kohdalle, niin olen valmis laittamaan rahaa siihen hieman enemmän. Rahalle vastineena odotan pitkää yhteistä elämää tämän takin kanssa!

Ihanneminä olisi saattanut väittää ostavansa suurimman osan vaatteista käytettynä. Nyt tästä on oikeasti jotakin todistusaineistoa olemassa, että näin on oikeastikin. Tuntuu, että joskus menneinä vuosina kausittain olen taas ostanut enemmän vaatetta uutena, toki silloinkin harkiten. Vaatteiden ostaminen käytettynä/kirpparilta voi olla puolestaan siinä mielessä petollista, että silloin saattaa herkemmin ostaa niitä ihan kivoja tai melkein hyviä vaatteita, kun edullisesti saa.

Kuten edellisessä postauksessa jo kirjoitin, niin tänä vuonna olen jonkinlaisessa vaateostolakossa. Muuten tälläkin vaateostostahdilla kaapin sisältö pääsee paisumaan, kun en nykyään väkisin halua sieltä karsiakaan mitään itselleni vielä käyttökelpoista. Tavoite on yhä enemmän kohti tyylillisesti ja laadullisesti kestävää puvustoa ja eroon vaatekaapin päivittämisen pakosta! Yksi mahdollinen poikkeus ostolakkoon on kuitenkin jo tiedossa, sillä tarvitsen ehkä uuden juhlamekon kesäksi siskoni häihin. Toki haasteen nimissä hieman houkuttaisi keksiä jotain, miten tämän ostolakon saisi pidettyä tässäkin kohtaa. :D

Kuinka teidän vuosi sujui vaatteiden osalta? Onko tälle vuodelle mielessä jotakin tavoitteita vaatteiden suhteen? Ostolakkoja tai vaatebudjetteja?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti