tiistai 17. heinäkuuta 2018

Puolen vuoden vaateostokset ja -kulut

Lupailin alkuvuodesta, että seuraan tänä vuonna vaateostoksiani ja niihin kuluvia summia. Ajattelin, että voisin tässä vaiheessa tehdä jonkinlaisen puolivuotiskatsauksen tähän mennessä käytetystä "vaatebudjetista". Mennään siis suoraan asiaan, tässä lista vaatehankinnoistani viimeisen 6 kuukauden ajalta:

Musta Calvin Kleinin pitsitoppi kirpparilta (8 euroa)
Laskettelusukat Rukan reissulta (34,90)
Gore-Tex-paikka (8,91)
3 Marimekon mekkoa Emmystä (yhteensä 134,73)
Musta Tiger of Swedenin jakku/neule Emmystä (36,90)

Yhteensä siis 5 vaatetta, 1 pari sukkia ja 1 tarvike vaatteiden huoltoon. Hintaa näille tuli kaikkiaan 223,44 euroa.

Alkuvuosi kului aika pitkälle todella vähin ostoksin. Mustan pitsitopin olenkin jo esitellyt blogissa. Laskettelusukat olivat tarpeellinen heräteostos: marssin suoraan rinteestä laskettelumonot jalassa hankkimaan oikeita laskettelusukkia, kun huonosti jalkaan/monoihin istuvat sukat alkoivat kiukuttaa kesken laskettelun. Sukat olivat siis ostos, joka ilahdutti koko loppureissun (ja toivottavasti vielä tulevatkin laskettelureissut). Gore-Tex-paikan ostin korjatakseni kuorihousut, joihin on tullut polveen reikä. Tämä varsinainen korjausoperaatio on tosin vielä tekemättä.

Emmy-tilauksen kanssa lähtikin sitten vähän lapasesta. Aloitin hiljattain uudessa työssä ja päädyin siihen perinteiseen tilanteeseen, että jouduin hieman miettimään työpukeutumistani uusiksi. Oman toimiston porukan lisäksi tapaan työtehtävien puolesta jonkin verran ihmisiä ja näihin tapaamisiin olisi kiva pukeutua kivasti. Ympäristö on kuitenkin todella erilainen kuin aiemmissa työpaikoissani ja joku jakkutyyli menisi mielestäni jotenkin yli. Olen aiemminkin harrastanut siistejä trikoomekkoja siistimmässä pukeutumisessa: mielestäni toimii hyvänä hämäyksenä, kun mekko näyttää asialliselta, mutta on samaan aikaan kuitenkin mukava ja rento päällä. Päädyin siis haaveilemaan Marimekon kuviollisia trikoomekkoja Emmyn sivuilta. En oikein osannut päättää minkä ostaisin, niin tilasin kaikki 3 kivaa (HUPS!). Näistä oikeastaan vain yksi vastasi sitä tarkoitusta, johon näitä olin ajatellut. Tiedättehän, kun Marimekko-tyyppisistä mekoista osa on hieman rajatapauksia, että näyttääkö ne enemmän yöpaidalta? Nämä kaksi mekkoa osoittautuvat päälläni juuri sellaisiksi, eli ei ehkä töihin kuitenkaan niissä. Pähkäilin mitä teen mekkojen kanssa, pitäisikö ne palauttaa. Totesin kuitenkin, että ne kaksi muuta mekkoa oli muuten kivoja ja sopivat hyvin muuhun käyttöön arjessa. Tilasin samalla kertaa mustan neuleen/jakun, joka on ajanut asiansa takkina viileämpinä kesäpäivinä.

Loppuvuonna olisi ryhdistäydyttävä uuden talvitakin oston kanssa. Nykyinen talvitakkini on ollut käytössä muistaakseni 7 talvea ja alkaa olla jo hieman parhaat päivänsä nähnyt. Uutta takkia olenkin jo katsellut pari talvea, mutta olen havahtunut asiaan vasta talven alennusmyyntien aikaan, kun suurin osa takeista on jo myyty.

Marimekkoa: toimistokelpoinen mekko ja yöpaidalta näyttävä mekko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti